28 abr 2012

28/04/12 - L'ARDENYA

En Josep Mª, el nostre guía per excel.lencia, feia temps que tenia preparada aquesta ruta de L'Ardenya. Val a dir que ha estat molt bonica, amb camins i corriols que reseguien les muntanyes amb vistes al mar.Sortim de Sant Feliu de Guixols, i començem a pujar per carretera, vorejant el mar. Pujem a l'ermita de Sant Elm, aquí Ferrán Agulló va definir el nom de Costa Brava, encara que en Josep Pla ho explicava d'una altre manera.  De moment anava tot molt bé. Bon temps. Bona marxa.
A continuació en aquesta foto podem veure el perquè de COSTA BRAVA: Les muntanyes arriben fins arran de mar!!S'acaba la carretera, i comencem a pujar pels corriols que ens portaran fins a La Divina Pastora.

Ens fem una foto, i llufajem una mica per l'ermita, molt mal conservada per cert, i ara que no hi ha calés per res, ja en parlarem com acabara tot plegat. Una llástima.

Continuem pujant (de fet només haviem fet 8 kms) hi ja estavem a 225 ml. d'alçada.

El proper tram ens portaria fins el mas de Sant Benet.  Allà fem una petita aturada, per fer un "stop and go" com diria en Pitufri.


La propera aturada ja seria a l'ermita de Sant Baldiri.Aquí la vista també es molt bonica. Aviat comencarem a baixar.


També podem veure els estralls del últim incendi.
El paissatge es desolador, sense el color verd, sembla tot mort, no se sent cap ocell, ..... Quina llástima!!!


De baixada travesem el riu Ridaura un munt de vegades (6 ó 7 potser). Divertit al máxim.
Finalment una petita pujada fins a trobar el viaducte, allà l'Enric s'ha fotut de "lloros". Una caiguda que la deixat marcat amb alguna pelada i rascada, però res d'important. Continuem.


Ja hem arribat al planer, només queden 15 km. fins a Sant Feliu de Guixols.

Trobem 3 ciclistes del C.C.St. Feliu,  i l'un per l'altre ens anem picant....al final anavem a més de 30 km/h.

Semblava que l'arròs s'estava cremant!!!

Total: Una sortida de coll.....


Més dades d'aquesta sortida, cliqueu aquí.
Tot el reportatge fotogràfic: aquí.

Fins la propera!!!

4 comentarios:

Narcís Nogué dijo...

Carai no pareu, carretera, muntanya, ... aquesta és una ruta guapa, si mai voleu fer-hi tot de corriols tenim un sherpa de Sant Feliu que ens ho pot sensenyar molt bé, els dijous hi hem fet rutes molt tecniques i dures fins a Tossa i Sant Llorens. ja ho sabeu Set de Camins, Salut i pedals

Lluís Fabrellas dijo...

Moltes gràcies Narcís pels teus comentaris i ànims. Mirem de pasar-ho bé, disfrutant del paisatge, la natura i gaudint de la companyia. Potser algun dia quedem i la fem més grosa. Fins aviat.

Enric dijo...

Molt bona crónica Luichi, encara m'estic llepant les ferides, sortida com de costum excel.lent, companyia i organització !!

Josep Mª dijo...

Jo fa poc vaig fer aquesta amb en Baldiri i en Pelegrí i ens ho varem passar molt bé!! Ja en preparo de noves.

St Elm