25 mar 2012

25/03/12 - Monells

Avui tocava Monells. Hem sortit el presi, en Marc i jo. Avui haviem dormit depresa i una hora menys.
Enfilem per la mota del riu Darò (d'uns 35 km de recorregut aprox),  avui estava especialment transitat, la colla de La Bisbal, parelles i families enteres fent aquest mateix recorregut.  La veritat es que el día convidava a fer una passejada.
En Marc estava mig adormit i nosaltres quasi que també. Semblava que no tinguessim delit ni per enraonar.Travessem el Rissec amb molt poca aigua. Arribem a Monells amb parada obligada al Roure Blanc. Una fusta d'embotits amb una bona amanida tot plegat regat amb una ampolla de vi negre i una gasosa Casa Negre. Mentre esmorzavem hem parlat amb en Josep (el propietari de la marca).A la plaça hi ha la pedra mitgera.

El 1234 per reial decret de Jaume I el Conqueridor la mitgera de Monells juntament amb la de Girona va pasar a ser la base per mesurar el gra i així establir-ne el preu en tot el bisbat de Girona.

A la plaça Jaume I, dedicada a aquest monarca en agraïment a la distinció de la vila de Monells, hi trobem una reproducció del 1818 d'aquesta mesura.

Tot plegat fa que la plaça sigui una de les més maques de la comarca.

Les arcades també hi donen un aire molt bonic.

Podiem contemplar tot això perquè a la sortida d'esmorzar, hem trobat la roda d'en Marc rebentada.
Au vinga som-hi, el presi s'encarrega d'arreglar l'averia.Si voleu saber més dades d'aquesta sortida ho podeu preguntar al mestre armer!!
Apa siau!! Fins la setmana vinent!!

1 comentario:

VeDunPam dijo...

Monells, quin bons records. Que bé viviu !!