21 mar 2012

18/03/12 - Amer

Aquest diumenge teniem preparada una ruta per Amer. Hem sortit cap ales vuit del matí. No feia gens de fred. Bon temps. La cosa pinta bé. Ja teniem les bicis carregades només era questió de pasar a buscar al Presi i el seu fill Marc, i en Bonus.



Arribem a Amer, deixem el cotxe al costat de la bentzinera. A les 9 h. en punt enfilem cap al Hostal del Fang, on girem a la dreta i començem a pujar. La primera rampa ja es de les que fa treure les primeres gotes de suor. Es fem una foto.


Continuem pels camins que ens portaran a la primera ermita del dia. Abans però, parem a fer una queixalada (un bocata de pernil i una taronja han fet el fet). Ens parem als Siubps. El paisatge es espectacular tant si mirem cap al nord com al sud. D'una banda veiem el Far i de l'altre Rocacorba.


Continuem camí, molt transitat per cert, trobem 3 ciclistes del Bicis Esteve caminant/corrent, una colla de bikers en direcció contraria a la nostra, gent a peu, pasem pel bell mig de l'era d'una masia, en aquell moment també pasava una colla amb moto, semblaven les rambles....arribem a l'ermita de Sta. Lena. Allà ens trobem amb una colla de gent que ens explica que fan de control d'una marxa a peu, nosaltres no n'hem vist ni un, .., ens fan una foto, bromes i rialles.



Visitem l'ermita molt petita i l'estaven pintant perquè s'havia cremat. La Maria d'Amer era la pintora. Semblava un àngel allà dalt de la bastida amb la corona del darrera la paret.






Mare de Déu del Puig de Lena.

(Alçada 559,37 m)

Ermita románica S.XIII
La vista que tenim des d'aqui dalt es impresionant. El Rocacorba, la plana del Llèmena,....



Continuem camí cap a Sant Roc. Molt pedregós, amb escalons , algún tram més técnic ideal pels més trialers. Anem reseguint un camí on les vistes a la nostra esquerra es cada cop més bonica. Anem pujant.
Trobem caminants que baixen, no es poden creure que nosaltres pujem amb bici.



Ja falta poc per arribar a l'ermita de Sant Roc. Ja sabem perquè en diuen Sant Roc!! N'hi ha per tot arreu.



A dalt trobem la roca separada. Impresionant!!!



L'ermita de Sant Roc no gaire ben arreglada. Petita, i plena d'ofrenes.....



A aquesta ermita si que li faltava una mà de pintura. Haurem d'avisar a la María d'Amer (l'ángel pintor de Sta. Lena).

Hi havia molts excursionistes. El paisatge s'ho val i feia un dia esplèndid.

No parem gaire estona i continuem el corriol que voreja la cinglera de Sant Roc.




Pararem a fer algunes fotos. Es molt maco, pero no podem fer tot amb la bici. Posem el peu a terra en molts trams. Es molt técnic. La cinglera realment molt bonica.


















Encara ens quedava un bon troç de baixada. De seguida hem vist que no seria fàcil. Trams molts técnics que hem hagut de baixar de la bici. Les forçes flaquejaven.

Desprès de seguir aquest corriol, trobem una pista. La cosa cambia.
Finalment arribem a les vinyes i oliveres que ja ens indiquem que ens trobem a prop d'Amer.
Una bona excursió i molt maca. Quasi 30 Qms amb un IBP71 (850 desnivell acumulat)

1 comentario:

VeDunPam dijo...

Ostres, quina sortida més maca!!. I quina pujada, esteu fets uns cracks!!.
Les fotos .. precioses!!