10 jun 2017

VOLTA AL MONTGRÍ

Foto de La Gola del Ter

Ruta en btt al voltant del Montgrí. Sortim de l'Espai Ter en direcció al camí de la Gola, pasem per sota el pont del riu Ter i seguim el camí fins a la desembocadura. Quan hi arribem ja haurem fet 7 quilòmetres, envoltats de camps i pomeres pel costat esquerra i el riu pel costat dret.

Foto de Les illes MedesLes Illes Medes també les tenim a la vista. Continuem pel mig dels aiguamolls just pel corriol que pasa per devant de la bassa del fra Ramón.
Foto de Bassa del feina Ramon

Continuem pel corriol fins a trobar l'última urbanització, just quan s'acaben les cases girem a la dreta i tot seguit a l'esquerra hi ha petit pont de fusta i tot seguit un corriolet que pasa just al costat del camping. Anem a sortir a l'urbanització els Griells. Pasem pel passeig arran de mar. Espectacular la vista de les Illes Medes.
Anirem reseguint el passeig fins a arribar a la pineda, i tot seguit girar a l'esquerra en l'avinguda Grecia. Al final girarem a la dreta i tot seguit a l'esquerra pel carrer mediterrània que es fa molt costerut. Ja portem 12 quilòmetres.
Un cop superada la pujada i trencant a l'esquerra al carrer primavera arribarem al Salt d'Euga. Excelent mirador de L'Estartit.

Foto de Salt d'euga

Continuarem el camí que puja cap a Torre Ponça (no agafarem la carretera de la dreta on hi han indicadors que posen L'Escala o Cala Pedrosa -és molt dreta).

Foto de Torre Ponça

Quan ja quasi arribem a dalt, la Torre Ponça majestuosa ens deixa pasar i continuar cap el camí de L'Escala. Una mica més amunt de la cruilla hi podem veure la pedrera.
Continuem pel camí cap a L'Escala. En el quilòmetre 17 (just a la cruilla que ve de Sta, Maria de Palau) trencarem a la dreta i anirem seguint el corriol que ens portarà fins a Punta Milà, pasant per devant de la bateria de Montgó (actualment molt malmès).

Al acabar el camí de les pedreres girarem a la dreta, per la gran avinguda de pins fins a Punta Milà.
Arribar fins aquesta punta ha valgut la pena. Les vistes son espectaculars....a dreta i esquerra.

Foto de Cala Montgó

Recularem pel mateix camí que hem arribat fins a trobar la carretera que ens portarà fins a Montgó, just abans del camping Neus. Just quan trobarem les primeres cases girarem per un corriolet a la nostra esquerra (el camí dels termes) que agafarem i reseguirem fins a trobar la cruilla a l'esquerra, un cop s'han acabat totes les cases de les urbanitzacions (com si vulguessim anar a Sta. Maria de Palau). Aquest camí entre pinedes i alzineres ens portarà fins al encreuament de Torre Ferrana, i que girarem a la dreta per continuar fins a Sobrestany.

Foto de Sobrestany

Creurarem una plaça i les cases de Sobrestany per continuar cap a la Bolleria.
Un cop a la Bolleria seguirem recta fins anar a trobar el camí de Sta. Caterina, girem a la dreta i fins a la pineda devant de la carretera de Bellcaire. Girem a l'esquerra cap a Ullà. Un cop a rribem a Ullà traversarem la carretera amb molt de compte i anirem pel camí fondo. Girarem a l'esquerra quan trobem el camí de la resclosa, que trobarem abans d'arribar a Torroella.

Foto de La resclosa

I acabarem just devant del parking de l'Espai Ter.
Una ruta circular de pla i de muntanya de 37 quilòmetres i escaig, que dona la volta al Montgrí.
Tot seguit podeu trobar el track:


Powered by Wikiloc


No hay comentarios: