19 jul 2016

RUTA DE L'EMPORDANET

L'Empordanet mirant cap al Montgrí
Aquesta és una ruta amb bicicleta de carretera que farem per l'Empordanet. Sortint del parking del CAP de Torroella de Montgrí anirem enllaçant tots els pobles i poblets per les carreteres locals poc transitades i tranquil.les. Només haurem d'anar en compte amb el trànsit quan sortim a les carreteres comarcals. El primer poble que trobarem serà Gualta, que creuarem, passant pel bell mig del poble. Després de la plaça trobarem el molí i tot seguit agafem el carrer cap amunt en direcció a Fontanilles.

Pomeres a banda i banda de la carretera.A Fontanilles veurem l'església de Sant Martí que sobresurt de les cases del voltant.

Agafarem cap a l'esquerra i tot seguit a la dreta per anar cap a Fontclara....un altre dels pobles petits. Només té un parell de carrers, i una plaça amb una font. Podem fer una petita parada.
Ja hem fet 7 quilòmetres.

Després de la plaça surt una altra carretera local que ens portarà fins a Palau Sator.....una mica més gran amb una estructura més compacta i presidit pel castell. Des de la torre de les Hores surt un carrer que arriba fins a la plaça del Castell.

Hi ha 4 restaurants, si us voleu parar a dinar o esmorzar..... Tots recomanables.Continuem vorejant la font que hi ha al bell mig del poble i agafarem la carretera en direcció cap a Peratallada, un dels pobles més ben restaurats de les nostres contrades juntament amb Pals.
Val la pena parar i passejar pels seus carrers. És impressionant el fossar en pedra tallada que envolta el poble.

Plaça de Peratallada

Portalada principal de la plaça de Peratallada.

Després de la visita a Peratallada continuem per la carretera local que ens portarà fins a Vulpellac i Canapost. És una altra carretera molt tranquil.la i poc transitada. Cal anar en compte quan sortim a la carretera recta que porta a Canapost.....just després d'un magatzem agrícola hi ha una petita carretera que podem agafar fins arribar a Canapost. Carrers molt ben arreglats i el campanar de l'església de Sant Esteve es un conjunt molt fotografiat. Ja portem 18 quilòmetres.

Campanar i esglèsia de Sant Esteve - Canapost

Sortim en direcció a Ullastret....un altre dels pobles ben arreglats. La plaça i carrers molt ben restaurats i unes muralles que envolten el poble. Si teniu temps podeu visitar el poblat ibèric.

Muralles d'Ullastret

Sortirem per la carretera del darrera....anem cap a Matajudaica. Sempre hem anat veient el castell del Montgrí pel bell mig dels camps de conreu, pomeres, ja portem 24 quilòmetres.


De Matajudaica agafarem la carretera local que ens portarà cap a Fonolleres, i resseguint el riu arribarem a Serra de Daró. Travessarem el pont i la rotonda per anar cap a LLabià i Gualta. 
Tornarem per la mateixa carretera per on hem començat.
Un ruta molt fàcil, planera i per disfrutar dels petits poblets de l'Empordanet. 
Si voleu seguir amb el track no us perdreu. En total haurem fet 35 quilòmetres.


No hay comentarios: