26 jun 2011

4 de 7 a Marenyà

26/06/2011 (Crónica de l'avi LLuís).

Sortida tranquila. Hem decidit anar cap a Marenyà. Bona temperatura i bon ambient.
Fem les primeres fotos abans de travesar la carretera de L'Escala. Dos pomes i una ampolla fan riure a tots. Una mica de conya sempre va bé per començar.


Pels camins, i entre les pomeres arribem a La Tallada d'Empordà (bonic poble on hi viu el meu net).
Quan enfilavem cap a Marenyà veiem uns globus que no acabaven d'aixecar el vol.



En Perdigón ja havia decidit retallar la ruta i s'en anava directe cap a Cala Nati.

Anem pujant i baixant per el Puig Segalar. Ara ja sembla que els primers pins estant arrelant bé, i la verdor comença a predominar per pot el puig. Les pluges d'aquesta primavera han fet la seva feina.





Trobem un monolit als caiguts durant de la guerra civil.

En Kim diu que una cara es pels nacionals i l'altre pels republicans, però aviat veiem que no es així.

Només es per uns.





Veiem la pista que s'anava enfilant i arribem a l'ermita de Sant Grau. Fem la trialera que hi ha al darrera i tornem a sortir a la pista.
Arribem a cala Nati, on ens espera un bon esmorçar (encara que avui no ens l'haviem guanyat). Per diferents raons personals en Perdigón i jo ens anem cap a casa. En Kim i el presi continuen la ruta cap a L'Escala. Ja ens explicaran com els hi ha anat.

Si voleu veure la resta de fotos, cliqueu sobre l'albúm.
MARENYA

25 jun 2011

3 de 7 al Puig Neulós

24 de Juny 2011 - (Crónica de l'avi LLuís)
Per Sant Joan al Puig Neulós!!! Això es el que diu el refraner.
Desprès de la revetlla hem anat a cremar les toxines pujant al Castell de Requesens i el Puig Neulós (ni ha hagut uns quants que els ha fet mandra venir i s'han quedat a dormir - massa cava, ratafies, coques, coets i petards ...).
Hem sortit de can Pitu a les set del matí (una bona hora pels set de camins). Hem carregat les bicis i carretera i manta cap a Cantallops. Abans d'arribar-hi tot un brugit de camions, amunt i avall i noies a la vorera de la carretera, a aquella hora del matí i ja tenien calor perquè anavem molt lleugeres de roba.
Preparem les bicis i començem a pujar a bon ritme per la serra de l'Albera, trobem molts excursionistes que pujavem al Castell de Requesens.


Parem al Coll de Medàs a fer la primera foto del día. Com podeu veure tant en Bonus, com en Pitu estaven frescos com una rosa.
El Castell de Requesens s'alça majestuós sobre un turó dominant totes les valls al sud del Puig Neulós.
Ens parem a veure aigua a la font del ferro, el rierol baixava majestuós, de baixada i tornariem a pasar.



Anem pujant fins a trobar la valla que ens indica que començem el camí de pujada al Puig Neulós.



Una pista amb percentatges que oscilen entre el 8 i el 15% però que es fa molt bé degut que el ritme es l'adecuat. Feia fresqueta, i les temperatures eran de 14ºC aproxim. Anem pujant enmig de alzines sureres, faigs, castanyers, i sentint brollar l'aigua per tots el racons. Hem tingut molta sort !!! Estem contents per la forma de pujar i disfrutar del paisatge. Realment l'excursió es molt bonica. Val la pena. Ens fem el propòsit de tornar-hi per la tardor.



Les vaques també ens han acompanyant al llarg de tota la pista de pujada. Si heu clicat sobre l'enllaç ja sabeu que es tracta d'una raça propia de la Serra de l'Albera. La vegetació està en el seu punt més bonic.



Quan arribem a les pastures, i abans de creuar la tanca per entrar a França parem a veure l'impresionant paisatge de l'Empordà:  El Cap de Creus, el golf de Roses, i al fons podem veure el Montgrí.
Acabem d'arribar a dalt fent l'últim quilòmetre per la carretera. Ens fem la foto amb les nostres bicis al cim del Puig Neulós (1.256 m d'alçada). La tramuntana ens ha acompanyat com sempre i a dalt es deixava notar.


Puig Neulós -  1.256 m.
En tot moment anavem guiats per en Bonus i el track de l'avi. Començem a baixar per les trialeres del darrera de l'estació, molt técniques i boniques. Algun tram hem tingut que baixar de la bici.





Els arbres eren d'una mida impresionant, i el sotabosc era com una catifa.

Mireu quins arbres!!

Semblavem nans al seu costat!!
Traversem els prats on pasturen les vaques i trobem el corriol de baixada (molt amagat per cert). Es l'únic lloc de díficil localització (menys mal que portavem el track). Entrem a la pista de baixada, molta pedra solta, díficil i técnica per baixar depressa. Anem veien el castell a la nostra dreta, i el Puig Neulós també.

Baixem molt bé, cap entrebanc, cap caiguda, tot perfecte. Per aquest costat de la muntanya la vegetació es lleugerament diferent, més alzines menys faigs i castanyers.



Trobem la font del ferro altre cop, un glop i avall que fa baixada. Trenquem a l'esquerra, seguim la pista que ens portarà a Cantallops, pasant pel dolmen del coll de Madàs.
Arribem a Cantallops. Punt i final de la ruta. Una sortida molt bonica i recomanable.

Amb aquest index IBP podeu veure algunes dades de la sortida.

Altres dades importants:

Paisatge molt bonic.
Bon temps (ideal).
Molt bona companyia.
Ruta divertida i entretinguda.
Molt bon rotllo (com diuen els biciamics).

--------------------------------------------

PUIG NEULOS
-----------------------------------------------

FINS LA PROPERA !!!!!

5 jun 2011

Les Gavarres 5.06



Teniem ganes de fer Les Gavarres, així que dit i fet. Ens trobem de bon matí, però l'avi Pere es queda a casa amb migranya. Començem bé!! En Joan Palomo estava enfeinat venen barques i no ha vingut.

En Quim, l'avi LLuís (això ja sembla el casal d'avis), el presi i en Quique surten a les vuit per la mota del riu fins a La Bisbal, allà ens trobem amb en Bonus i en Paquillo.

De seguida anem cap al darrera del Convent dels Franciscans per enfilar els primers camins i corriols. Ens trobem que els tracks no coincideixen, un cap a l'esquerra i l'altre cap a la dreta. Som d'esquerres i decidem anar a l'esquerra, per unanimitat (desprès de moltes deliberacions).
Els primers camins de pujades, corriols molt bonics, desnivells forts, no tothom té la mateixa forma física i això es nota. Anem esperant a tothom, decidim esmorzar a dalt, allà feia sol i ja estavem una mica cansats. Desprès d'esmorzar la cosa ja semblava d'un altre color, anem fent més corriols, la veritat que molt macos.
Es feia tard i volia ploure així que decidim tornar cap a casa. Baixades espectaculars i a tota faba,... i troncs i tronquets per tot arreu.
En Bonus reventa?,...nooo!! estripa la cuberta. Aquest noi quan fa les coses les fa bé, així que cal canviar-ho tot. Sort que anava preparat.
En Quim, el presi i en Quique cap a Torroella, l'avi Lluís va cap a buscar el cotxe, i els altres dos arreglant la roda.
Tot ha sortit bé, però molt accidentat tot plegat. Ningú a pres mal i això es el que importa. Una mica remullats (al final ens ha agafat el xàfac) i cap a casa.

Dades?, en tenim moltes però em sembla que cap de bona, així que ja ho mirarem un altre dia.