12 oct 2016

RUTA DE QUERMANY

Per aquest mes proposem fer una ruta en btt una mica més difícil, una mica més llarga, i amb més corriols, sorres, camins i carreteres.Tot plegat per gaudir a de la plana del Baix Empordà i el Quermany (255 m.)



Sortirem de Torroella en direcció cap a Pals agafant el camí de la mota de baix. Quan el camí es troba amb la carretera de la Gola girarem a la dreta per agafar el camí que en portarà fins a la carretera del Mas Pinell.







Girem a l'esquerra pasant per devant del Mas Pla i seguint fins a trobar el camí a la dreta que ens portarà en direcció als arrosars (és just després d'un cartell de senyalització de 1.500 m del Camping Delfín Verde).

Traversarem el rec del Molí i el rec d'en Coll. A la nostra esquerra tindrem les basses d'en Coll (tenen unes 50 hectàrees de superfície). Hi ha un mirador d'aus,canyissars i dues basses.














Abans d'arribar al Mas de Can Pere Ni, trencarem a la dreta i tot seguit a l'esquerra. Farem un trosset de carretera de la deixalleria i desprès de la rodona a l'esquerra un altre camí ens portarà fins a la carretera dels Masos que creuerem i una mica a l'esquerra agafarem el camí vell de Begur.
Enfilarem el camí per les dunes i les pinedes.


Anirem pujant el Quermany per darrera els Masos de Pals (Urb.Mas Tomasí). Tot seguit baixarem fins a trobar el Mas Cases i després a mà dreta en el camí que porta a la guarderia canina, a 200 m. hi ha el corriol de pujada al dipòsit de l'aigua. És molt dur, técnic i amb pedres (més d'un posarà el peu a terra).

A mesura que anem pujant les vistes son més espectaculars. Es pot veure la plana dels arrossars, Pals i el Montgrí amb les Illes Medes al fons.

 En primer terme podem veure també l'urbanització del Mas Tomasí que hem pasat abans.



Un últim esforç ens portarà fins a coronar el Quermany, amb la seva torre.

Per la diada del onze de setembre es costum pujar-hi amb les senyeres i fer un acte commemoratiu.

No cal dir que la panoràmica és espectacular. Al nord el Montgrí i les Medes, al oest les Gavarres, Pals i tots els poblets del Empordà, al sud veiem Palafrugell i al est Begur.

De tornada, un cop a la primera cruilla agafarem el corriol que tenim al devant per anar a trobar el camí de baixada (molt pedregós i técnic).

Un cop a la cruilla dels quatre camins agafarem el cami de baixada, pero just a 20 m. surt un corriol  a l'esquerra també molt técnic i díficil (algú posarà el peu a terra).

Seguint el camí sortirem darrera el camping Mas Patoxas, i a continuació sortim al restaurant Can Padrès 2.

Seguim el camí fins a pasar per devant del Mas Pericay (turisme rural) i tot seguit sortim a la carretera de Quermany i cap a Pals.


Traversem per sota el pont de la C-31 i travessem Pals...pujem pel carrer de la Font i seguim la carretera local que deixarem per agafar el camí de la riera grossa. A partir d'aleshores tot de camins seguint les indicacions de les rutes saludables...Fontclara, Fontanilles, Gualta i Torroella.


En total haurem fet 35 kml gaudint de camins, corriols i vistes espectaculars. Val la pena!!
Podeu veure el track si cliqueu aquí


Powered by Wikiloc