25 ene 2015

MÉS TRAMUNTANA 25/01/15

Ahir no varem quedar prou esventats. Avui hem decidit sortir a caminar pel Montgrí, i com que no feia vent...doncs hem tirat cap amunt. Quan hem arribat a la creu quasi ens tomba. Hem fet la primera foto per deixar constància que hem pasat per allà. Segur que avui ben poca gent hi pasarà.......a no ser que estiguin tocats.....per la tramuntana.


Cap al castell. L'Antonio semblava esperitat, ni corriols, ni dreçeres, pel mig...cap a dalt. Hem vist el castell, però quasi sense parar. Agafem un corriol de baixada nou. No el coneixiem però a veure com surt. Al final hem anat a parar allà mateix de sempre.



El coll d'en Garrigàs era el tunel del vent literalment. Bufava amb una potencia màxima. Amb una inclinació de 45 ºC no ens tumbava. Vinga, cap amunt al Montplà falta gent. Avui no es veia ni una ànima, però quan som a dalt, un noi esperitat baixava corrent....un altre tocat!!!.



Fem dues, tres, quatre fotos....el temps no donava per més. Bufava tant fort que no estavem bé enlloc.
L'aire net ens deixava veure els Pirineus nevats que semblava que els podiem tocar amb les mans. El Canigó majestuós nevat donava una sensació de netedat infinita.



Ens encarem cap a tramuntana. Al pla del Montplà bufava de cara. Forta. Freda. Veiem una parella que venia en sentit contrari. Caram!!! i semblava que només seriem nosaltres els tocats.
Mala Terra té el nom ben trobat. Erm, totalment erm... i quan hi bufa la tramuntana la sensació encara és més forta.




Anavem a trobar la tanca (o el portal) que en Ferrán ens havia indicat. Finalment arribem i el trobem. Un corriol a l'esquerra ens durà de baixada cap al camí de Sta. Caterina.
Fem un petit esmorzar (res un plàtan i unes mandarines)
Vols una mandarina? -diu l'Enric. Em sembla que els compra a caixes.

Travessem el camí, i per un un corriol pujarem la muntanya d'Ullà....ó és el que preteniem fer perquè no hem pogut. Tal com sòna...NO HEM POGUT. Anavem de quatre grapes perquè era imposible posar-nos drets. Segurament bufava a més de 120 km/h.



La muntanya d'Ullà l'hem feta passant pel costat de la cantera. i així tot bordejant la muntanya hem arribat fins a la creu una altra vegada.
Corriols o mig corriols, per no trobar-nos cara a cara amb la tramuntana, hi hem arribat finalment.


Pujava gent (Mare de Déu si n'hi ha de tocats!!!). Nosaltres cap avall. L'Antonio ha perdut el gorro en una bufada sobtada.Encara el busca. Era maco. Negre. Amb una inscripció de la marxa dels arrosars. Li ha sabut greu. Li havia costat lo seu guanyar-lo.



Una sortida molt esventada per un recorregut espectacular amb vistes a tots els punts cardinals del Montgrí.
Ah!!! els esventats erem l'Enric, l'Antonio i jo; i el recorregut que la tramuntana ens ha deixat fer ha sigut aquest: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8731434


24 ene 2015

TRAMUNTANADA MONTGRI 24/01/15

Uns perquè treballaven, altres per altres feines...avui només erem quatre gats.....L'Enric BO, l'Enric GI, en Bonus i un servidor.
La protagonista del matí ha estat la tramuntana. Bufava sense parar, i segons com teniem que vigilar que no ens fotes per terra. Hem decidit fer corriols i camins a recer de tramuntana.
També hem pensat que la vista des de Rocamaura avui seria espectacular, i cap allà que hem anat.

Una colla de L'Escala també ha pensat el mateix. Semblaven les rambles...hehehe...
Hem tocat la campaneta d'en Conrad, uns pensaments per ell,.... i cap abaix que fa baixada.


Buscavem un bon lloc assoleiat i a recers per parar a menjar alguna cosa (plàtan, mandarines.....l'Enric en portava una caixa. Les repartia a tort i a dret...


Vista del Cap de Creus
Més corriols montgrilerus, més pedres i pedres....més sorra, sorres,...i axió tot el matí. Fins que hem trobat un pi que entre dos venia just que l'abraçessin. Un altre l'aguantava perquè no caigués.......bestiesses de joventut!!!
 


Bé, aquí ho deixem fins demà. No sabem si hi tornarem. La tramuntana no para.....i estem ben esventats. Tocats per la tramuntana....com diu la cançó.
 
 


17 ene 2015

17/01/15 LA CLOTA

Aquest matí hem sortir a fer un tomb pel Montgrí. Erem una mitja dotzena (si voleu saber qui erem hareu de mirar les fotos,...hehehe).
Hem sortir cadascú de casa seva per trobar-nos a dalt el coll de les sorres (la casilla de les Dunes).
Hem esperat el que tenia que fer 7 (per allò de 7dcamins....hehehe), però no ha vingut. La propera no fallis, eh?.. Ramón?



Encara no haviem fet ni el primer corriol que en JM ha punxat. Cap problema. Ell mateix tot solet ha fet el canvi de càmara.
Baixem les dunes, corriol d'en Ferrán,...anem cap a la transiberiana per agafar corriol que ens dura cap a Sta. Maria de Palau. Primers bufets!! Primeres suors!!!
A dalt fem una petita aturada per menjar.




A l'esquerra agafem el corriol que ens dura fins a Montgró.
Tot seguit el corriol de la Clota, i magnifiques vistes del golf de Roses, illa Mateua,...el mar era d'un blau intens...


Acabem a L'Escala.
Camí dels termes de tornada.
Anem xerrant i tots contents de la sortida.
Acabem fent una cervessa a can Muní de Ullà (hehehe...en JM cuida de la ruta i els detalls)
Fins la propera!!!